Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast over arbeidsmigranten in bossen bij Venlo

Jozien Wijkhuijs
Er is de laatste tijd veel in het nieuws over arbeidsmigranten. Zo vinden er relatief veel arbeidsongevallen plaats in die groep en zijn die ongevallen vaak ook ernstiger. Ook schreef de NOS dat er veel dakloze arbeidsmigranten in de bossen bij Venlo wonen. Hierbij aansluitend vandaag een podcast-tip op TBV-online, voor wie meer over die laatste groep wil weten.

Tijdens wandelingen door het bos vindt journalist Sander Schattefor vaak spullen die dakloze arbeidsmigranten hebben laten liggen. Een van die dingen is een pakketje met een bijbel, foto’s en een dagboek. Hij raakt in contact met podcastmaker Naomi Steijger en samen gaan ze op zoek naar de schrijver van het dagboek, een vrouw.

Ze onderzoeken twee verschillende kanten van de stad en spreken daarbij veel mensen die in dezelfde of een vergelijkbare situatie hebben gezeten. Ook spreken ze boa’s die in het gebied werken en een man die in een bunker woont. De podcast laat goed zien hoe het is om arbeidsmigrant en dakloos te zijn in Nederland en hoe iemand in die benarde positie terechtkomt.

Je vindt de podcast hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.