Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZonMW-programma Innovatieve arbozorg in volle gang

Jozien Wijkhuijs
Het ZonMw-programma Innovatieve arbozorg, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van SZW, biedt subsidies aan projecten die gericht zijn op het verbeteren van de arbeidsgerelateerde zorg en de opleiding van bedrijfsartsen. Er zijn veel kansen voor projecten op het gebied van samenwerking met deskundigen en preventie van ziekteverzuim en ongevallen op het werk, evenals het voorkomen van beroepsziekten.

Het programma Innovatieve arbozorg richt zich op preventie van ziekteverzuim, ongevallen en beroepsziekten, met drie speerpunten: verbetering van opleidingen, samenwerking tussen deskundigen, en versterking van de kennisinfrastructuur. Zo heeft de NVAB bijvoorbeeld plannen ingediend voor het bewerken van het Toetsboek en het creëren van een chatbot waarmee informatie over de opleiding toegankelijker wordt. Ook zijn ze betrokken bij een toolbox voor meer en betere coschappen.

In de zomer konden projecten voor programmalijn 1 worden ingediend. Hiervoor wordt in oktober besloten welke projecten subsidie krijgen. Dan start ook de tweede programmalijn, gericht op het evalueren van samenwerkingsideeën. Hiervoor kunnen nog ideeën worden ingediend. Besluiten hierover volgen in april 2025.

Kijk hier voor meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.